Välkommna till våran jaktblogg vi kommer att förmedla våra jaktupplevelser och om våra hundar här.mvh Br.Wikström

fredag 31 december 2010

Vi såg haren 5 gånger men ina hade stora

Vi såg haren 5 gånger men ina hade stora problem idag på vägarna vi fick hjälpa henne så vi får skjuta gasen en annan gång nu åker vi hem och firar nyår
Gott nytt år på er jaktvänner så tar vi nya tag nästa år alltså imorgon eller söndag då vi ska med ulf till marnäs mvh p w o s w

Multimedia message

Niklas: mötte en skabb räv på vägen hem jag släppte fixa på. Räven gick i gryt här och fixa är förtvivlad att hon inte kan få tag på den.

Multimedia message

Multimedia message

Niklas: inte konstigt det Bukta så när de va räv hon jaga. Gått förbi två gånger i samma löpa här i välkänt råva pass.. Har släppt å är vid mig här nu med istappar i pälsen. Vi drar oss hemåt. Tack för i dag!

Multimedia message

niklas: för kallt för skogen- både för rådjuren och Drevern. Åker en liten stund ändå. Fixa brukar inte bli så långdragen i dreven när de är så här kallt.vi är ju lite sugna min Drever och jag och vi kommer inte jaga nått mer efter i dag. Går ju tyvärr inte rikta henne. FixaTar rådjur först å främst och dom får vara ifred från oss från och med i morgon. Ställer om mig till isfiske och sen kan jag ju alltid följa med ut på stövar jakt.... Släpper på samma ställe i dag som igår får vi se om det är lika mycket räv spår där i dag! Bloggar vidare om de händer nått. Bloggas nog från pjungserud och harjakten här i dag också.

Hare jakt med lindgren idag ina väcker f

Hare jakt med lindgren idag ina väcker för fullt mvh pw o sw

torsdag 30 december 2010

Multimedia message

lottie väckte i väg på en räv direkt som hon inte kom ikapp- börja väcka direkt på en ny när hon var tillbaka sen. Räven gjorde en bukt och sen tona det ut. Vänta i 2 timmar på henne sen var jag tvungen att åka hem. Far blev sen uppringd och fick åka och hämta henne efter att hon blivit påkörd av en bil. Han säger på telefon här att han inte kan se något fel på henne och att hon verkar må bra. Så det hoppas jag verkligen- var och leta och lyssna efter lottie inte långt ifrån där hon blev påkörd. Men antagligen så var hon längre bort då och blev påkörd på väg tillbaka. Tur att de gick bra i alla fall som det verkar. Riktigt otäckt med vägarna. Går nog ut med Fixa en stund i morgon igen. Hon jaga riktigt grant i dag- får bli sista gången imorrn sen får rådjuren vara ifred till nästa år!

Multimedia message

åkte och hämta den gamla smålandstövaren hos farsan och är tillbaka på samma ställe som i förmiddags.... Får vi se om nån av räva ligger ute som har varit här....

Multimedia message

mycket räv spår, lite rådjurs spår, inga har spår.

Multimedia message

Niklas: släppt fixa! Försöker rikta mot räv- gått upp en på skogsvägen här nån gång under natten men hon visa inget intresse. Nu väcker hon på nått... Bloggar igen fall de händer nått!

söndag 26 december 2010

Ina har tagit upp en hare full action

Ina har tagit upp en hare full action

Inas och lottis rävar har grytat ina väc

Inas och lottis rävar har grytat ina väcker antagligen på en ny räv mvh p.w

lördag 18 december 2010

Multimedia message

niklas: rena lyxen- tjejerna kommer ut med varm choklad och ost mackor. Fixas djur Bukta runt mig här förut. Var riktigt nära flera gånger. Dratt sig en bit väster ut här nu. Får se om jag smyger däråt efter chokladen här......

Multimedia message

Niklas: spännande.....

onsdag 15 december 2010


Idag måste jag meddela att med djup sorg så har min rävhund Donna gått vidare till dom sälla jaktmarkerna.
Donna var en frenetisk bra rävhund som leta rätt på räven i alla väder om hon inte tog upp så låg dom inne det var garanterat, jag kanske inte sköt så många för henne men det berodde defenitivt inte på Donna utan mer på mig hade jag ägt en rävsprängare så hade jag säkert fått skjutit ett 100 tal istället för 32 rävar för henne det tror jag skarpt.
Hon var en hund som hade ett skall som man bara önskar alla kunde fått höra dess värre så tappa hon skallet på sina äldre dagar då hon skällde sönder sig ihop med Astro i hundgården,efter det så lätt hon som en hes tax med ett grovt skall som klinga igenom var femte minut inget roligt precis men räv körde hon och det var ju huvudsaken.
Nog om detta nu får man börja leta efter ny rävpiska framåt vår kanten för en räv hund måste man ju ha för det är nog den roligaste jaktformen som finns i mitt tycke ialla fall.

mvh P.W

söndag 12 december 2010

Multimedia message

niklas: fixa körde räv ett par timmar där förut idag och jag fatta inget förrän det var försent..... Får gratulera grabbarna som var i pjungserud och verkat haft en helt okej dag med två nya harar hängande på uthuset :-)

Urtagen och klar

Urtagen och klar

Hare nr 2 för ina simon tar ur sin andra

Hare nr 2 för ina simon tar ur sin andra hare p.w

Multimedia message

Niklas: å Fixa vet vi inte var hon tog vägen..... Korven ä strax slut så nu kan hon komma...

Ännu en hare skjuten för ina

Ännu en hare skjuten för ina

Multimedia message

niklas: halvfriskt i skogen i dag. Jag och lisa är ute här i hemma marken. Fixa kör nått väster om oss.... Hannes följde med farfar upp till pjungserud. Vi går och grillar korv här nu.

Hararna verkar inte varit uppe efter snö

Hararna verkar inte varit uppe efter snöfallet föra helgen så var det fyra st som hade trajat här men lyser nu med sin frånvaro vi får se om ina fixar detta ändå p.w

12- nysnö nu ska det jagas hare mvh p.w

12- nysnö nu ska det jagas hare mvh p.w

söndag 5 december 2010

Multimedia message

niklas: Ina gjorde precis ett väck skall- så mikael har satt sig i färdigställning....

Kunde inte hålla mig fin ny snö sköt en

Kunde inte hålla mig fin ny snö sköt en hare för ina precis mvh p.w

Multimedia message

niklas: fixa har gjort ett rejält lagom rådjursdrev. Var nära och Bukta runt mig till och från- ska åka bort och se vad harjägarna hålls med.

lördag 4 december 2010

Jag och Simon gick ut med donna för att släppa på någon räv men hon an tyder till att hon vill inte längre jaga lite synd men det är väl bara att accepptera att hon är gammal och inte orkar längre.
Det är bara att försöka få tag i en ny dunker eller annars blir det en smålandsstövare om jag inte kan få köpa ina av Mentorn,för den hunden gillar jag skarpt men det är väl kört förstår jag då hon börjar att likna gammla räv o harpiskan ronja det är inte ofta man får såna hundar i sin ägo.
Idag så när donna inte ville så hämta vi ina och släppte henne på ett har spår det tog inte många minuter innan det var upptag,efter en halv timmes drev fick hon tapp ute vid kättilsängen men Nicke hade sett var haren hade gjort avhoppet ifrån vägen. Jag och Simon gick och ställde oss på pass ina var släppt på avhoppet det var bara att invänta på att haren skulle komma över gärdet och det gjorde den det var bara för Simon att lyfta merkel 8 och trycka av så låg haren där ett stort grattis ifrån mig och Niklas.Imorgon så åker Mentorn och micke till kanalen och jagar hare jag själv får pyssla om huset lite och ta nya tag nästa helg.
Mvh P.W

Multimedia message

niklas: hade 3 olika drevdjur till mig i samma passet inom 2o min period i dag. Först haren (bilden) sen två rådjur och sen en hare till- alla drivna av Fixa. Jaga i öppen teräng och såg växlarna men inte bra hon gör så. Vill gärna hon ska hålla sig till samma drevdjur. Men vad göra när det skvätter upp nya djur framför näsan hela tiden. Blev en hare skjuten för Ina i dag också. Helt lyckad dag med mycket motion både för husse och Fixa..

Multimedia message

Niklas: sköt gasen för fixa... Under tiden jag tar ur tog hon upp get å kidd som gick förbi mig här i samma passet. Vi är inte riktigt samspelta min drever och jag. Måste låta mig ta hand om fälda djur innan hon kommer med mer..... Nu kommer rådjuren igen. Dom kommer att få gå förbi igen

Gamla minnen

Gamla minnen

Roland med ronja och lotti

Roland med ronja och lotti

Far med ronja och lotti

Far med ronja och lotti

Per-åke och lotti

Per-åke och lotti

Gammla harpiskan tessy

Gammla harpiskan tessy

Rävpiskan Donna

Rävpiskan Donna
Namn:Panta Khara Donna född 1999-03-11 +2010-12-15

Vit hare trött lotti

Vit hare trött lotti

Tova efter två bra drev

Tova efter två bra drev

Smålands stövare

Smålands stövare
Namn:Hajstorps Lotti född -98 avliden 2013 uppfödare Tord Wikström

Vildsvins jakt tyskland -96

Vildsvins jakt tyskland -96

Peter och Ronja

Peter och Ronja

Ulf och bengt

Ulf och bengt

Ajsings Ronja med sina första valpar

Ajsings Ronja med sina första valpar
jch sm 6a hon blev fråntagen tredje platsen för att hon väckte för mycket synd för hon var värd sm 3an

Jaktbutik på nätet

Simon och Peter 2010

Simon och Peter 2010
Astro du har gjort det igen skänkt oss en jakt upplevelse som varken simon eller jag kommer glömma.

jaktkamrat och god vän conny 2009

jaktkamrat och god vän conny 2009
Ett bra avslut på jakten av conny

Johan Jaktkamrat kanalen

Johan Jaktkamrat kanalen

Sten-Inge och Astro 2010

Sten-Inge och Astro 2010

Dubble för fixa 2009

Dubble för fixa 2009

Jonas och Arne 2011

Jonas och Arne 2011

Astro spåra bra på efter söket

Astro spåra bra på efter söket

Bloggintresserade